Vakantiehuis Duitsland Sauerland
Vakantiehuis Duitsland Sauerland
Am Sternberg 53 Frankenau
Huis 53Omgeving & ActiviteitenPrijzen & VoorwaardenReservering & BeschikbaarheidTips & LinksContact
Omgeving & Activiteiten

 Op het park kunt u o.a. gebruik maken van de speeltuin, een binnentennishal met squashbaan, een fitnesscentrum en een manege. Voor het reserveren van een tennisbaan of een squash baan dient u zelf contact op te nemen met de binnentennishal. Bij de manege kunt u terecht voor meer informatie over het paardrijden en huifkartochten.  Wandelen & Nordic Walking

Ons vakantiehuis is gelegen aan de rand van het National Park Kellerwald. In de omgeving zijn vele wandelingen en nordic walking routes uitgezet. Deze routes beginnen bij wandelparkeerplaatsen en zijn een aanvulling op de bekende hoofdwandelwegen de Kellerwaldsteig en de Urwaldsteig. Voor de kinderen zijn er ook "Erlebniss" en "Lehrpfad" wandelingen uitgezet. Langs de wandelroutes staan er informatieborden over de omgeving, de dieren die er leven of de bomen.  

Een uitgebreide wandelkaart vindt u in de informatiemap in het huisje. Zie voor meer informatie o.a. 
www.nationalpark-kellerwald-edersee.de/nl

Fietsen & Mountainbiken

Naast de uitgebreide wandelroutes, kunt u ook heerlijk op de fiets of mountainbike de omgeving verkennen. Een rondje Edersee is zeker de moeite waard. Of u nu een recreatieve fietser bent of op zoek bent naar uitdagingen: er zijn genoeg mogelijkheden in buurt! U kunt in het dorp Frankenau fietsen huren.

Zwemmen

In de zomer is het heerlijk vertoeven aan de Edersee. Naast het zwemmen zijn er vele watersportmogelijkheden zoals een bootje huren, zeilen, surfen, duiken en waterskiën aanwezig. 

In Löhlbach (ca. 7 km) bevindt zich een openluchtzwembad dat verwarmd is en in de zomermaanden dagelijks open is van 10:00-19:00. Er is een glijbaan, een grote ligweide en een extra kinderbadje.  In Vöhl bevindt zich een vooral voor kinderen erg leuk zwembad. Frankenberg heeft een binnen- en buitenzwembad. U kunt hier dus het hele jaar terecht.  Buiten ruim opgezette buitenzwembaden, een 50 m bad, een zwembad met glijbaan en een kinderbadje en een ruime ligweide. Binnen twee baden waarvan een met duikplanken. Het zwembadparadijs Heloponte in Bad Wildungen biedt zowel binnen als buitenzwemplezier. U kunt hier ook het hele jaar terecht.

Wintersport

Wilt u skiën, langlaufen of snowboarden? Ons huis ligt vlakbij (ca. 40 km) de Wintersport-Arena Sauerland. Dit is het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. Het wintersport seizoen loopt van half december tot half maart.  Dit gebied heeft o.a. 150 liften en 280 hectare piste oppervlak. Voor de langlaufers 300 km aan loipes. De bekende plaatsen in dit gebied zijn Winterberg en Willingen. Voor beginnende skiërs en kinderen is Züschen een aanrader.Steden

Ook een paar steden in de omgeving zijn de moeite waard om te bezoeken. Zoals Kassel, Marburg, Fritzlar, Bad Wildungen, Frankenberg en Korbach.Restaurants

In de omgeving zijn genoeg restaurants te vinden. Als u van de Duitse keuken houdt dan zijn de Hessischer Hof en Waldecker Hof in Frankenau een tip. Deze zijn beide op loopafstand van het park (ca. 1.5 km). In Frankenberg vindt u in het oude gedeelte van de stad een aantal verschillende restaurants, naast de Duitse keuken vind u hier ook de internationale keuken. Onze favoriet is de Italiaan.


Vakantiehuis Duitsland Sauerland